Review Saal Digital

Een aantal weken geleden kreeg ik de mogelijkheid om een fotoboek van Saal Digital te testen. Saal Digital is een digitaal print bedrijf uit Duitsland. 

Dus ging ik aan de slag, ik was net toevallig van plan om een portfolio-boek te maken. Nadat ik de software gedownload had en een selectie had gemaakt van mijn foto’s die in het boek zouden komen kon ik aan de slag. 
De software van Saal Digital doet me erg denken aan de software van andere aanbieders van fotoboeken en fotoproducten.
De software is redelijk toegankelijk, maar ik moet toegeven dat het voor mij een stap terug is als je programma’s zoals Adobe Indesign gewend bent. Zo is het in die software gemakkelijk om elementen in het midden te centreren, op elkaar uit te lijnen en te schalen, ed.

Screenshot van de software

Screenshot van de software

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een fotoboek van 28 bij 28 cm met een glanzende binnenkant, met een luxe cadeaubox erbij. Na een paar dagen was het fotoboek geproduceerd en weer een paar dagen was het boek bezorgd. En het resultaat mag er zijn!
 

Het boek!

Het boek!

De foto’s zijn scherp, de kleuren zijn echt en het boek voelt stevig aan. Mooi is ook dat de bladzijden best plat open vallen, waardoor een foto op twee pagina’s mooi tot zijn recht komt. Ik heb best veel foto’s die ik op groot op beide pagina’s heb laten drukken, die komen dus erg goed uit de verf!

 

Al met al valt me de software wat tegen, als je professionele programma’s zoals Adobe Indesign gewend bent, maar het resultaat is prachtig! Mooie scherpe foto’s met ware diepe kleuren! Een aanrader voor mensen die een betaalbaar maar kwalitatief goed boek willen van hun foto’s!

Oh ja, benieuwd hoe het boek geworden is? Kom dan langs, dan laat ik het zien!